La Preferida Hominy
Hominy -valkoinen maissi
on Meksikolaisen ja Väli-Amerikkalaisen ruokakulttuurin
kulmakiviä, jota käytetään mitä moninaisimmin tavoin.
Hominyksi kutsutaan peltomaissista nixtamalisoimalla valmistettua maissia. Peltomaissilajikkeita on useiden vaaleiden lajikkeiden lisäksi mm. myös sinistä maissia.
Hominystä valmistetaan keittoja ja patoja; kuten Pozole, maissikakkuja, maissileipää, dumblingeja ja esimerkiksi Jamaikalla sitä käytetään Polentan tavoin puurona, joka voi olla myös jälkiruoaksi valmistettuna makeaa. Hominya voidaan käyttää papujen tapaan lämpimänä lisäkkeenä sekä
salaateissa kylmänä.
Peltomaissista valmistetaan lajikkeesta riippuen mm. jauhoja, maissitortilloja ja chipsejä,
aamiaismuroja, tärkkelystä, siirappia sekä maissiöljyä, ja sitä käytetään myös alkoholin ja viskin valmistukseen sekä eläinten rehuksi. Peltomaissi poikkeaa sekä lajikkeeltaan, maultaan, että käytettävyydeltään Suomessa tunnetummasta makeasta keltaisesta maissista.
Nixtamal käsittelyssä maissi liotetaan ja keitetään emäksisessä alkaliliuoksessa, useimmiten
kalkkivedessä. Prosessilla on monia hyötyjä: maissi pehmenee ja kuoret irtoavat, jyvät ovat
helpompi jauhaa, ravitsemuksellisesti tuotteesta tulee rikkaampaa ja ravintoaineet ovat
helpommin imeytyviä, myös maku ja tuoksu ovat parempia.
TUTUSTU RESEPTEIHIN
Tuotetiedot La Preferida Hominy